dilluns, 20 de setembre del 2010

Cursa de la Mercè 2010

19 de setembre de 2010
-A part de la cursa del meu poble, esta és la primera cursa en que jo havia participat, ja fa 3 anys, al 2007, i des d'aquell any, ha augmentat molt la participació i pense que està molt ben organitzada. El dia d'abans, a la recollida de dorsals, no s'havia de fer gens de cua, i mitja horeta abans, quan vaig anar a deixar la motxilla, tampoc, la qual cosa, en una cursa amb 12000 inscrits, està molt bé.
L'eixida la donava Jordi Hereu, alcalde de Barcelona a les 9.30 del matí des de l'avinguda Rius i Taulet, i els corredors estàvem organitzats per calaixos depenent del temps estimat que déiem a la inscripció. Jo havia posat entre 50 i 55 minuts i per tant em va tocar eixir en la primera tanda, amb l'objectiu d'arribar dins d'este temps que havia dit, havia quedat amb Bruno i uns amics d'ell, però ells ixen en la segona tanda. Des del primer moment em deixe dur pel ritme de la gent, que ací davant va molt ràpid i això fa que vaja més ràpid del que podia, i això va fer que al final arribara molt cansat. A l'arribar al km 1 entràvem en la Gran Via per la qual féiem quasi 4 km fins arribar a Marina, on giràvem per tornar pel carrer d'Ausias Marc fins Urquinaona, este va ser un dels pitjors trams de la cursa per mi, ja que el perfil era un poc de pujada i ja portàvem més de la meitat, per la qual havia passat en un temps de 23:53, massa ràpid pel meu estat de forma. La cursa passava per plaça Catalunya i plaça universitat per entrar al carrer Sepúlveda i fer els dos últims quilòmetres pel paral·lel, el penúltim de baixada i l'últim de pujada, molt dur a pesar de ser una cursa de només 10 km, perquè el ritme havia estat prou alt, he fet el meu millor temps, 49:02, en una cursa on el guanyador ha sigut Pol Guillem amb un temps de 30:04.
L'arribada a l'avinguda Maria Cristina, igual que la de la marató, feia recordar aquells moments emotius, si bé ara, degut al menor esforç, no ho era tant. Era l'únic lloc de la cursa on l'ambient era molt bo, a part de l'eixida, perquè a la resta, tot i que hi havia molta gent, l'animació era ben poca. Igualment, una cursa molt recomanable, que ha canviat la meua opinió respecte a ella, ja que l'últim cop pràcticament no es podia córrer al principi per l'excés de gent i ara, supose que a l'eixir des del calaix, m'ha semblat que es pot córrer molt a gust. L'única pega, les llargues cues per recollir la motxilla a l'acabar, supose que difícils d'evitar amb tants participants.